JUAN PECHUAN Premi Euterpe

Juan i la seua germana Elena, magnífica fagotista.
El nostre oboè, Juan Pechuán Ramírez, no deixa de donar-nos alegries. El 17 de juny passat era seleccionat com a oboè de l’Acadèmia de l’Orquestra Filharmònica de Berlín (potser la més important del món) entre més de trenta aspirants arribats dels cinc continents i s’hi va incorporar el passat 1 de setembre.
La noticia ara és que també ha sigut guardonat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb el Premi Euterpe a la Trajectòria acadèmica.
Joan va nàixer a València el 26 de juliol de 1985. Als 8 anys va iniciar la seua educació musical en la Unió Musical l’Horta i l’any següent entrà en el Conservatori José Iturbi. El seu primer professor d’oboè fou J. Zafrilla i en 1997 començà a estudiar amb Miguel Morellà Asins. Ha obtingut diversos premis com a intèrpret solista o com a integrant de grups de càmera. En l’any 2004 ingressà en la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. Ha format part de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i també ha sigut contractat en l’Orquestra Simfònica de RTVE. Va finalitzar el seu grau mitjà amb menció d’honor de música de càmera, premi fi de grau d’oboè i premi-beca al millor expedient acadèmic.
En 2004 entrà en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo amb el professor F. Salanova i va obtindre el títol professional de música en 2008 amb una qualificació mitjana de sobresalient i premi final de carrera en l'especialitat d'oboè.
Ara, la FSMCV premia el seu expedient acadèmic després d’haver acabat el grau superior: Premi Euterpe a la Trajectòria Acadèmica.
La Unió Musical l’Horta vol expressar l’orgull de tindre un músic com Juan que està aconseguint arribar a metes altíssimes i la gran satisfacció de contar amb tants joves que s’esforcen contínuament per a arribar als seus objectius com a músics i com a persones. Hi ha molts exemples; només el més recents que tenim coneixement:
Enguany, al Conservatori José Iturbi de València, Sara Yago Mut ha obtingut el Premi Professional de Música en l’Especialitat d’Oboè i Camila Moukarzel Ortega, el Premi Professional de Música en l’Especialitat de Flauta Travessera i el Premi al Millor Expedient Acadèmic del Conservatori.