THE SKAFEïNATS: SKA SHOW

The Skafeïnats volem donar les gràcies a la Banda per tot el que ens ha donat, este disc és també de la Unió.

És sorprenent la quantitat de bandes d'Ska que hi ha al País Valencià, quasi bé és un fenomen cultural autònom. L'Ska s'ha convertit en un vehicle capaç d'integrar la festa i la diversió amb la resistència d'uns valors, d'una ideologia renovadora.

The Skafeïnats ha volgut anar un pas més enllà i mirar les diferents cares d'aquesta música mantenint la unitat estilística.

Vos recomanem que aprecieu i disfruteu del treball Ska Show. Una forma d'entendre les cançons que creu en la qualitat musical, que dona cos a les cançons que comencen a reflectir i a crear la realitat i la festa.

D'on ve The Skafeïnats? De la ciutat de València, dels barris que fan la ciutat, menció especial del Barri de SantMarcel·lí, casa del grup, perquè és un barri model. Sant Marcel·lí és un barri que ronda els 50 anys i està composat d'immigració que cada vegada, com es pot vore, arriba de més lluny. És un barri que ha sapigut girar la seua condició d'humil i que es fa dia a dia més digne i habitable. Sant Marcel·lí ens ha ensenyat a treballar per la qualitat a The Skafeïnats.

Ska Show és un primer CD, en ell ha gravat gent des de 18 anys fins a 31 anys. És un grup jove amb potencial de créixer. La forma de composició i d'assajar és també fruit d'haver passat per anys de conservatoris i també de conjuntar en un mateix grup músics d'àmbits tan diferents com el Funk, el Heavy, el Punk-Rock o el Jazz. Òbviament, açó no serveix de res si no es duu a la pràctica. En este cas Ska Show és un dels resultats de la pràctica de The Skafeïnats, que porta quatre anys fent concerts, versionant i fent cançons per al següent projecte.

The Skafeïnats canta en valencià i dedica Ska Show a tots aquells col·lectius que defensen la música en la nostra llengua. La normalització d'una llengua mai serà efectiva si no s'extèn a tots els àmbits i cal estar present i buscar les paraules noves i correctes per a fer bones lletres.

Sobre quins temes parla el disc? Al disc trobareu per exemple una 'Nana Negra' on una mare d'Àfrica li canta al seu fill mort per la fam, també està 'Als teus braços' una historieta d'amor, 'Punys Engarrotats' una cançó doble sobre la nit i també el dia de la gent jove, 'Itàlia' una cançó fresca o 'L'illa Tropical' on per un moment s'imaginem a Icària.

Moltes Gràcies per l'atenció. Esperem que disfruteu el disc!

The Skafeïnats
www.theskafeinats.com
www.myspace.com/skafeinats

theskafeinats@theskafeinats.com