El Certamen de Xest a la premsa

El Certamen de Xest continua tenint resó a la premsa escrita i radiofònica, i mentre esperem moviments i aclaracions, nosaltres continuem la marxa normal de la web.

La nostra amiga Lolita Belenguer, periodista del diari Qué!, ens ha ficat una vegada més una nota de premsa referida a la UMH. Des d'ací li donem les gràcies en nom de tots.

Punxeu a la imatge per a llegir l'article o aneu a la secció Recull de premsa, on teniu a l'abast una recopilació d'articles on es nombra a la Unió.

També al diari Qué!, recollim aquesta notícia que implica directament a la Banda de la UMH, donat que participava en el Cicle de Concerts al Aire Lliure que el consistori va suspendre per "falta de liquidez".

Per altra banda, Héctor Galán, un altre company clarinet, ha enviat aquesta carta d'opinió al diari Levante. Esperant a que li la publiquen, ací podeu llegir allò que va escriure:

Una banda sense alcaldesa

El passat diumenge 21 d’octubre es va celebrar a Xest el "XXIX Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana", on els guanyadors de les distintes seccions del Certamen Provincial de Castelló, València i Alacant, competien per ser la millor banda de la Comunitat, en les seues respectives seccions. En la Segona Secció, la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel•lí va obtindre el primer premi amb 347 punts (la segona puntuació més alta de tota l’edició), per davant de bandes de prestigi com ho són les de Nules (Castelló) o Catral (Alacant), aconseguint un guardó que cap banda tan jove de la ciutat de València en la història havia guanyat. Però la qüestió no és aquesta, tot i que deuria ser-ho.
En la nostra secció i en la resta, sempre hi havia una representació institucional del poble o ciutat que recolçara la banda, en la majoria dels casos l’alcalde/essa o en el seu defecte un representant municipal. Però nosaltres no. I no fou per no haver convidat amb antelació a l’alcaldesa de València, l’Excma. Sra. Na Rita Barberà a representar la ciutat de València (que en aquest Certamen exclusivament era representada per la nostra banda), sinó per la seua negativa d’assistir-hi, dient que tenia qüestions més importants (com ja va dir al Certamen Provincial d’abril). No és que siga d’especial interés nostre el fet que ens vullga o no representar una alcaldesa que va prometre fa anys un Auditori per al barri de Sant Marcel•lí (on poder assajar la banda, la coral, l’orquestra de corda, poder fer concerts en condicions...) i que encara esperem, que sols es preocupa de la Fórmula 1 o de la vela; no. Però que cap representació municipal de València done recolç a l’única banda del Certamen autonòmic de la ciutat, és vergonyós. Sincerament. Pense que la nostra ciutat no es mereix aquest tracte, perquè a pesar de molts, encara té bandes i música que no envegen a ningú, i la implicació institucional en les bandes ha de ser implícita i igualitària siga el partit, la persona o la ideologia que siga. Com passa a tots els pobles.

Héctor Galán. València